בדיקת מרזבים – איך היא מתבצעת ולמה צריך אותה?

בדיקת מרזבים – איך היא מתבצעת ולמה צריך אותה?

המים יכולים להביא המון ששון ושמחה, אך הם גם יכולים להיות אורחים בלתי רצויים שלא מביאים מתנה – אלא נזקים. למרות שהחורף בישראל אינו נחשב לחורף קשה וגשום, מספיקות כמה מערכות גשומות על מנת ליצור נזקים. תפקידם של המרזבים המותקנים אצלכם בבית הפרטי או בבניין המגורים המשותף, הוא להבטיח כי מי הגשמים המגיעים במגע עם גג המבנה, יצליחו להתנקז מחוצה לו וכך למנוע מצב של הצפה או "בריכה" הנוצרת על הגג.

כל עוד המרזבים תקינים? אין באמת סיבה לחשוש! קרה והמרזבים סדוקים, שבורים או גדושים בצמחייה שטופחה מהחורף שעבר? כאן מתחילה הבעיה. אל תהמרו גם אתם על החורף היבש שלכם, ודאגו לבצע בדיקת מרזבים רגע לפני היורה. 

בדיקת מרזבים: מתי מומלץ לבצע אותה?

בדיקת המרזבים היא בדיקה שיש לבצע אותה בעונות היבשות. למרות שתוכלו לבצע אותה גם באביב, עד החורף ישנו פרק זמן של חצי שנה לערך, כך שמדובר על חלון זמנים שלאורכו המרזב יכול להישבר או להיסדק, כך שהבדיקה לא באמת תהיה אפקטיבית. לכן, כדאי לבצע לקראת הסתיו את הבדיקה, כך שתהיו בטוחים מעל לכל ספק כי המרזבים מוכנים למלא את תפקידם לקראת החורף הקרב. בדיקת המרזבים אפשרית גם בחורף, אך המוטיבציה היא למנוע מצב בו אתם מגלים מרזבים תקולים רק בעקבות נזקים שכבר נוצרו במבנה. 

"אני לא בודק את המרזב, מה כבר יכול לקרות?"

בדיקת מרזבים היא אינטרס משותף של כל דיירי הבניין המשותף בו אתם גרים, ובטח שלאלו מכם המתגוררים בבית צמוד קרקע. בעת שהמרזבים לא תקינים, או במקרים קיצוניים יותר בהם לא מותקנים מרזבים כלל, הרי שישנו פוטנציאל ללא מעט צרות:

  • המים לא מנוקזים מהגג וכך נוצרת "בריכת מים"
  • במקרה והגג לא אטום כנדרש, המים בקלות יכולים לחדור מהגג
  • המים מנוקזים מהגג בצורה שאינה הדרגתית ומבוקרת וכך יכולים לגרום לנזק ברכוש 

בדיקת מרזבים: תיקון או החלפה?

כל עוד מותקן אצלכם מרזב איכותי, ישנה סבירות גבוהה כי תיקון אכן יספיק. המרזבים מוחלפים רק במקרים קיצוניים בהם הם נשברו לחלוטין, או נסדקו בצורה כזו שלא מאפשרת את ניקוז המים בצורה אחידה. בעת שמבצעים בדיקת מרזבים לפני החורף, נשאר חלון זמנים המאפשר את החלפת המרזב או תיקון המרזב, רגע לפני שמי הגשמים מגיעים לבקר.

ישנה חסימה במרזבים? נדע לזהות אותה

כידוע, אחת הבעיות השכיחות ביותר עם מרזבים היא העובדה כי לא מעט עצמים ולכלוך יכולים לחדור אליהם. כך לדוגמא: בעת שצמחה לה צמחייה אל תוך פתח המרזב, הרי שלמי הגשמים יהיה קשה מאד להתנזק דרכו. כך, יכולה להיווצר לה סתימה שפוגעת בתפקוד המרזב. באמצעות הטכנולוגיה בה אנו עושים שימוש, נוכל לאתר חסימות שונות במרזבים – זאת מבלי להרוס או לשבור אותו. 

חסימה אפשרית במרזב גם יכולה להתרחש בעקבות עצמים שונים. לדוגמא: משחק של ילדים בו הם הכניסו כדורים ואבנים למרזב, פסולת וכיוצא בזה.

אז איך מתבצעת בפועל בדיקת מרזבים?

באמצעות צילום פנים צנרת, אנו במולטיטן יכולים לאתר או לשלול את הימצאותן של תקלות שונות במרזב. הבדיקה לא מצריכה לשבור קירות ובטח שלא לפגוע במרזב. אנו מבצעים את הבדיקה על בסיס טכנולוגיות מתקדמות, כאשר הטכנולוגיה המתקדמת ביותר היא של צילום פנים צנרת. מה יוצא לכם מזה?

  • בדיקה חסכונית בזמן – מתבצעת במהירות
  • במידה ואכן ישנה בעיה, היא מטופלת במהירות אודות לבדיקה היעילה
  • חיסכון אדיר בכוח אדם שגם חוסך בעלויות הבדיקה

נושאים נוספים שיכולים לעניין אתכם:

ייעוץ טלפוני



    דילוג לתוכן