ליקויי בניה חמורים – רק שלא תדעו מהם

הקבלן הבטיח שהוא יעשה לי בדיקה, אני שקט

לא בכל יום אתם רוכשים לעצמכם ארבעה קירות, בטח שלא במציאות הישראלית שבה מחירי הנדל"ן נוסקים עוד ועוד. התמורה לה אתם מייחלים? נכס שעומד בסטנדרט שהובטח לכם. למרות שהקבלנים מתחייבים לבניה בטוחה וכזו שתואמת את התכניות וההסכמים, לא אחת מתגלים כשלים וליקויים ברמת התכנון והבטיחות.

ואכן, כשאתם משלמים את מיטב כספכם את מצפים לקבל תמורה – את זו שהובטחה והוסכמה בעל פה וגם בהסכם עליו חתמתם. בפועל, לא אחת מגלים בעלי הנכסים – במוקדם או במאוחר, כי הנכס בו הם מתגוררים אינו הנכס עליו חלמו. לצד כשלים מזעריים שתיקון קוסמטי קל אכן יספיק בכדי לתקנם, גם ישנם ליקויי בניה חמורים – הליקויים שנחשבים ככאלו המסכנים את בטיחותכם.

ליקויי בניה חמורים – למה דווקא אצלכם?

לכאורה, אין כל סיבה שהדירה שתימסר לכם "תשודרג" עם שלל ליקויים. בפועל, מדובר על מניפה רחבה של כשלים אפשריים שמקורם בעבודה לא מקצועית, יישום טכניקות לא נכונות ושימוש בחומרים שעמידותם אינה גבוהה. לצד הליקויים בדמות אריחים מעט עקומים או פער בגווני הצבע שעל הקירות, גם ישנם ליקויי בניה חמורים הדורשים בתיקון מיידי!

ליקויי בניה חמורים – רק שלא תדעו מהם

האתגר הגדול: לזהות את הליקויים

אחת הבעיות הגדולות ביותר היא שלא תמיד ניתן לזהות את הליקויים מיד. לצד ליקויים אסתטיים שניתן להבחין בהם בקלות, גם ישנם ליקויים חבויים ונסתרים שרק באמצעות מכשור מתקדם בו עושים שימוש אנשי מקצוע שונים, ניתן לזהות את הכשלים, ולמנוע את השפעתם על איכות חייכם בהמשך.

כך לדוגמה: בעת שתקבלו את המפתח מהקבלן, לא תדעו כי ישנה בעיית איטום חמורה – זאת מאחר והיא אינה נראית לעין. עם הגשם הראשון, תופתעו לגלות כי טיפות הגשם מעוניינות לעבור לגור אתכם. מכאן והלאה? חדירות רבות של מים, כתמי עובשים על הקירות וריח חריף שיקשה מאד על הנשימה, עלולים לפגוע באופוריה שמלווה אתכם מאז המעבר לדירה.

דוגמה נוספת: האם עם המעבר לדירתכם תוכלו לזהות כי ישנם כשלים ברמת השלד וכי התקרה אינה בגובה המתאים כפי שמצוין בתכניות?

מי אשם בליקויים – הקבלן או הפועלים?

לעתים, הקבלן הוא זה שהתווה דרך בעייתית המבוססת על חומרים באיכות נמוכה. שימוש בחומרים שכאלו יכול להשפיע לדוגמה על איכות איטום הדירה.

עם זאת, ישנה תופעה מוכרת (ומצערת) של פועלים שעובדים בצורה רשלנית, ובמתכוון עושים "ונדליזם". במקרה זה הקבלן ביסס את התנאים האידאליים לביצוע עבודה איכותית, אך ה"קצר" נוצר בעקבות אותם פועלים שלא פעלו ביושר ונאמנות. לכן, הנקודה החשובה ביותר היא לבצע בכל מקרה בדיקת בדק בית – כזו שתשרת את האינטרס שלכם ותבטיח כי אתם זוכים לארבעה קירות בסטנדרט שהובטח לכם.

ליקויי בניה חמורים – רק שלא תדעו מהם

בדק בית – באילו מקרים ולמה צריך?

כאמור, גם אם מאחורי הקבלן רזומה עשיר של הצלחות ולקוחות מרוצים, עליכם לדרוש בבדיקת בדק הבית. במידה רבה, מדובר על בדיקה שמטיבה גם עמכם וגם עם הקבלן בעצמו. כך, אתם יכולים להיות שקטים כי אינכם קונים חתול בשק, אלא את דירת החלומות שלכם. בדיקת בדק הבית מתבצעת במטרה לאתר את הדברים הבאים:

  • כשלים ברמה האסתטית.
  • כשלים ברמה המערכתית-פרקטית.

מתי יש לבצע את בדיקת בדק הבית?

  • עם קבלת המפתח מהקבלן.
  • לפני שאתם חותמים על הסכם רכישת דירה יד 2.
  • לאחר שיפוץ מאסיבי שעשיתם בדירה.
  • בדיקה תקופתית-שגרתית לאיתור או שלילת כשלים.

בסיום הבדיקה יופק דו"ח מסודר שבו יצוינו כל הכשלים, בצירוף לתיקון הנדרש ועלות התיקון המשוערת. את הדו"ח עליכם להעביר לקבלן להמשך טיפול ומתן מענה ראוי לכם.

שימו לב כי לצד כשלים אסתטיים שהטיפול בהם חשוב אך לא דחוף, ליקויי בניה חמורים חייבים להיות מטופלים מידית. הדבר האחרון שתרצו לגלות הוא מעקה מרפסת שאינו הותקן בגובה הנדרש או קירות מתפוררים בבית שלכם.

ייעוץ טלפוני



    דילוג לתוכן