הפרמטרים לפיהם נקבע מחיר בדיקת בדק הבית

הפרמטרים לפיהם נקבע מחיר בדיקת בדק הבית

רגע לפני שצוללים אל עלויות ועל מה מבוסס מחיר הבדיקה, הרי שצריך להבין תחילה את חשיבותה של הבדיקה. כידוע, אתם לא רוכשים בכל יום נכס (ככל הנראה). מדובר על עסקה גדולה שנחתמת רק לאחר שאתם משיגים את המימון הנדרש, ורק לאחר שאתם בטוחים כי מדובר על נכס שאכן יענה על הצרכים שלכם – כאנשים פרטיים המעוניינים בנכס למגורים, או כמשקיעי נדל"ן.

את הנכס אתם בוחנים על פי האזור בו הוא נמצא, גודלו, מידת התחזוקה שלו, מספר החדרים בו וכיוצא בזה. בעוד ישנם כשלים בנכס שתוכלו להבחין בהם בעצמכם, גם ישנם כאלו שיהיה לכם קשה מאד לאתר. בדיקת בדק הבית היא הבדיקה שאתם צריכים רגע לפני החתימה. בדיקה שכזו מפרטת בפניכם בפירוט מדויק, מלא ויסודי מהו מצב הנכס. 

שוברים את המיתוס: בדיקת בדק הבית – גם לדירות חדשות

רבים סבורים כי כל עוד רוכשים דירה חדשה מקבלן, הרי שאין כל צורך בבדיקת בדק הבית. בפועל, דווקא בניינים חדשים סובלים המון פעמים מכשלים, הנובעים בין היתר בעקבות לחץ לסיים את עבודות הבנייה בלוחות הזמנים, שימוש בחומרים שאינם די איכותיים וצוות שאינו מקצועי המבצע עבודה בינונית. 

בדיקת בדק הבית חיונית גם לפני חתימה על נכסי יד שניה, וגם לפני קבלת המפתח מהקבלן בנכס החדש. אז על פי אילו פרמטרים נקבע מחיר הבדיקה? 

1. הניסיון של החברה המבצעת

אם ישנו שירות שלא תרצו להמר על טיבו, הרי שהוא בדיקת בדק הבית. כל כשל או ליקוי שימצאו בנכס, מגלמים בתוכם תיקון פוטנציאלי בעלות של מאות, אלפי ולפעמים עשרות אלפי שקלים. בעת שהחברה לא תדע לזהות את הכשלים השונים, הרי שיכול להיווצר מצב בו תהיו אתם אלו שיצטרכו לשאת בעלויות התיקון בעתיד. לכן, תנו עדיפות לחברות בעלות ניסיון רב בתחום בדיקות בדק הבית. ככל שלחברה יש יותר ניסיון, כך היא יודעת לאתר כשלים בצורה מדויקת, היא מכירה תקדימים ויודעת לזהות את הבטן הרכה של כל נכס. 

2. גודל הנכס המיועד לבדיקה

מובן כי דירת סטודיו בגודל חדר יהיה זול יותר לבדוק מאפשר בית צמוד קרקע עם שני מפלסים שונים. גודל הנכס ישפיע בצורה ישירה על עלות הבדיקה, וחשוב לקחת זאת בחשבון. עם זאת, כדאי לדעת: בדיקת בדק הבית אינה אמורה להיות "טובה" שאתם עושים לעצמכם, אלא שמדובר על חובה שעליכם למלא – זוהי האחריות שלכם. השקעה כספית בבדיקת בדק הבית עדיפה על פני התמודדות עם רטיבויות, כשלים במערכת החשמל או כשלי בטיחות שמתגלים כעבור זמן מה.

3. הציוד הנדרש לטובת הבדיקה

ישנה בדיקת בית "קלאסית" הבונחת את הנכס בשלמותו, בעוד ישנן בדיקות קטנות יותר המתמקדות על חדרים ספציפיים. בהתאם לבדיקה הנדרשת על ידכם, יגיע הצוות עם ציוד אחר שבאמצעותו ניתן לבצע את הבדיקה. כך לדוגמא: שימוש במצלמה תרמית שמטרתה לאתר נזילות, עתיד לייקר את עלות הבדיקה. ככל שהציוד חדיש, מתקדם וחכם יותר, כך סביר כי הבדיקה תעלה לכם יתר. 

הציוד הנדרש לטובת הבדיקה

4. סוג הנכס הנבדק משפיע על עלות הבדיקה

כמו כן, ישנן חברות המציעות מחירים שונים לעסקים ולפרטיים. מטבע הדברים, מורכב יותר לבדוק נכסים עסקיים, זאת מאחר והם מבוססים על יותר מערכות והם גם גדולים יותר. לכן, אחת השאלות הראשונות שישאל אתכם נציג חברת בדקת הבית, היא האם מדובר על נכס פרטי, משרד, אולם אירועים, חנות וכיוצא בזה. אין מחיר לראש השקט שלכם, אך יש מחיר לבדיקת בדק הבית, השקיעו אותו!

ייעוץ טלפוני



    דילוג לתוכן