בדק בית לפני קבלת מפתח – מדוע צריך?

בדק בית לפני קבלת מפתח

המון ישראלים חולקים את אותו החלום: החלום על דירה משלהם. במציאות הישראלית, אפשר לומר בזהירות כי אכן מדובר על חלום, ועל כזה שלא כולם זוכים להגשים. מחירי הנדל"ן בישראל נחשבים גבוהים מאד, מה שגורם ללא מעטים לוותר על חלום ארבעת הקירות. אם אתם זכיתם להגשים את חלומכם, כדאי שגם אתם תעשו כל שניתן על מנת להבטיח כי חלומכם יהיה מתוק ויחפוף לציפיות הגדולות שלכם.

העובדה כי אתם רוכשים דירה מקבלן בבניין מגורים חדש, לא אומרת בהכרח כי מדובר על דירה נטולת פגמים, כשלים וליקויים. סביר כי גם אתם שמעתם על צרכנים שרכשו פריט לבוש חדש או גאדג'אט חדש מהקופסא, והם נדהמו לגלות כי למרות הסטטוס הדש, הם התגלו כתוקלים או פגומים. על אחת כמה וכמה, בעת שמדובר על דירה המבוססת על תהליך בנייה הדרגתי ומורכב, עליכם לבצע את כל הבדיקות הנדרשות שיבטיחו מעל לכל ספק שתקבלו את מה שמגיע לכם!

בדיקת בדק הבית – לא המלצה חמה, אלא חובה!

סביר כי השקעתם את מיטב כספכם ברכישת הדירה החדשה שלכם. לעתים, מימון הדירה מבוסס על עזרה מההורים, חסכונות פרטיים ואפילו משכנתא. הדבר הבסיסי ביותר שמגיע לכם הוא לקבל דירה בסטנדרט גבוה – הסטנדרט שהובטח לכם. בדיקת בדק הבית היא בדיקה שצריכה להתבצע בכל מקרה, ממש כמו נסיעת מבחן לפני רכישתו של רכב חדש.

הבדיקה מתבצעת על ידי איש מקצוע אחד או מספר אנשי מקצוע, שמבקשים לאתר כשלים אפשריים. הכשלים יכולים להיות ברמה האסתטית – מאריחים עקומים, חיפוי עם שריטות או צבע שהתקלף. בנוסף, הכשלים יכולים להיות ברמה המערכתית-בטיחותית: מעקה במרפסת בגובה שחורג מהסטנדרט, שקעי חשמל חשופים וכשלים במערכת האיטום. 

כל עוד הבדיקה תצא נקייה מכשלים, הרי שתוכלו להיכנס ברגל ימין לדירה. קרה ונמצאו ליקויים שונים? טוב שהם אותרו, ובזמן. 

הקבלן הבטיח שהוא יעשה לי בדיקה, אני שקט

"הקבלן הבטיח שהוא יעשה לי בדיקה, אני שקט"

בדיקת בדק הבית היא בדיקה שחייבת להתבצע על ידי גורם אובייקטי ונייטרלי. לא משנה עד כמה אתם סומכים על הקבלן ונותנים בו אמון, הוא לא יוכל לבצע בעבורכם את הבדיקה או לשדך ביניכם ובין חברת בדק בית לפני קבלת מפתח. מדובר על בדיקה ביקורתית שחייבת להתבצע באופן הוגן ואמין כלפיכם. לכן, סרבו בנימוס להצעות שידוך ותיווך, ודאגו אתם לבדיקה על ידי חברה אמינה ומומלצת.

האם תכניות הקבלן חופפות לדירה שקיבלתם?

הבדיקה לא בודקת אך ורק את הדירה כפי שהיא כעת, אלא גם את החפיפה שבין מה שהובטח לכם ובין מה שאתם מקבלים בפועל. לדוגמא: גדלי החדרים, גובה התקרה וכיוצא בזה. בעת שמתגלים כשלים שכאלו, תוכלו להפנות אותם אל הקבלן המבצע ולדרוש בהסברים. חשוב להבין כי הבדיקה לא מחפשת להיות "קטנונית", אלא שלעתים ישנם כשלים ברמה הבטיחותית-מערכתית שיכולים לפגוע באיכות חייכם, בביטחונכם וגם לעלות לכם לא מעט כסף בעתיד.

"יש כשלים, אבל מה אני כבר יכול לעשות?"

בדיקת בדק הבית תסתיים עם דו"ח מסודר שיופק בעבורכם. מה מפורט בדו"ח שכזה?

  • פירוט כל הליקווים שנמצאו
  • התיקון הנדרש בעבור כל ליקוי
  • הצעת מחיר בעבור תיקון לכל ליקוי

את הדו"ח יש להעביר לקבלן, ולצפות ממנו לאחת מהתשובות הבאות:

  • התחייבות לבצע את התיקונים – גם במקרה בו ימסר לכם המפתח ותעברו לדירה
  • תיקונים שאתם תבצעו באחריותכם, אך תקבלו החזר כספי מהקבלן

בדיקת בדק בית לפני קבלת מפתח היא צעד הכרחי! לאחר שתעברו אל הדירה, יחסי הכוחות משתנים, והדבר האחרון שתרצו הוא "לרדוף" אחר הקבלן. הסדירו את סוגיית בדק הבית לפני שאתם חותמים על קבלת המפתח. 

ייעוץ טלפוני



    דילוג לתוכן