הקשר בין ליקויי בניה וערך הנכס – כל מה שחשוב לדעת

בדיקת מרזבים – איך היא מתבצעת ולמה צריך אותה?

במידה ותרכשו פריט לבוש ותגלו בו פגם קטן, הרי שתוכלו לגשת אל החנות ולבקש להחליפו. במקרה הגרוע יותר? להסתייע בשירותיה של תופרת שתתקן את הבגד. עם זאת, מה קורה בעת שאתם מבצעים רכישה גדולה יותר, המבוססת על השקעה כספית גדולה כאשר תיקונים אינם כל כך פשוטים? כאן מתחילה הבעיה.

רכישת נכס אינה רכישה שמתבצעת על רגל אחת, ולפני החתימה על הסכם הרכישה אתם מבצעים שלל בדיקות מקדימות – על המוכר (אדם פרטי או קבלן), התאמת הנכס לצרכים שלכם, סביבתו של הנכס, ובמקרים של דירת השקעה אתם אף בודקים את התשואה הצפויה וכיוצא בזה. דבר נוסף שחשוב להעניק לו תשומת לב הוא הנושא של בדק הבית.

הודות לבדיקת בדק בית, אתם יכולים להבטיח כי אינכם רוכשים חתול בשק. ישנם אלו הסבורים כי בדיקת בדק הבית רלוונטית רק במקרים בהם רוכשים דירה מאדם פרטי. בפועל? בדיקת בדק הבית חיונית ואף הכרחית גם כשאתם קונים נכס חדש מהקבלן. מטרת הבדיקה היא איתור ליקויי בניה וכשלים – ברמה המערכתית והחזותית, כאשר בסוף הבדיקה מופק לכם דו"ח שבאמצעותו יהיה ניתן לתקן את אותם הכשלים.

מה קורה בעת שישנם ליקויים שלא ניתן לתקן אותם כלל? אז ישנו חשש ממשי לירידת ערך הנכס שלכם. לצד הליקויים שנחשבים כליקויים ברמה נמוכה ואותם ניתן לתקן, גם ישנם ליקויים חמורים שנחשבים לבלתי הפיכים. כל ליקוי בלתי הפיך, פוגע ישירות בערך הנכס שלכם. ההשלכות?

  • נכס עם ערך שוק נמוך מאד
  • נכס שקשה מאד למכור אותו
  • עגמת נפש ותחושת תסכול
הקשר בין ליקויי בניה וערך הנכס – כל מה שחשוב לדעת

האתגר הגדול: לאתר את הליקויים

אם לוקחים לדוגמה רכב שרוצים לבדוק את ערכו, הרי שקל מאד לעשות זאת על פי שנתון הרכב, הקילומטרז', האם הוא עבר תאונות, מידת האבזור שלו וכיוצא בזה. עם זאת, בדיקת נכס היא בדיקה מעמיקה ויסודית יותר, הדורשת מיומנות רבה, מכשור מתקדם ועין מקצועית שיכולה לאתר או לשלול כשלים ברמה המערכתית והחזותית. בנוסף, בעת שמדובר על דירות במבנים חדשים, הרי שליקויים אפשריים לא תמיד ניכרים מידית, אלא רק כעבור תקופה בה המבנה מגלה את עמידותו בפני כל העונות.

הליקויים שיורדיו את ערך הנכס שברשותכם

ישנם ליקויים שניתן לתקנם, כאשר אינם פוגעים ישירות בערך הנכס שלכם. עם זאת, ישנם מספרים ליקויים שבעת שהם מאובחנים באמצעות בדיקת בדק הבית, הם יכולים לגרום לירידה חדה בערך. במרבית המקרים, מדובר על ליקויים ברמה הבטיחותית, כאשר הבעיה העיקרית היא העובדה כי לא ניתן לתקן את הליקוי. אילו ליקויים נמנים תחת קטגוריה זו?

  • חדר הממ"ד בדירה אינו עומד בתקנים הנדרשים
  • מדרגות שאינן תואמות את תקני הבטיחות
  • עבודות שלד שאינן חופפות לסטנדרט המקובל

שימו לב, כי מדובר על ליקויים שלא ניתן להבחין בהם. על מנת לשלול או לאשר את הימצאות הכשלים, יש לחבור אל חברת בדק בית מקצועית שתוכל להעניק לכם דו"ח מפורט באשר לכל הליקויים. במקרה בו אתם עתידים לרכוש דירה מאדם פרטי ולא מקבלן, מומלץ מאד לבצע את הבדיקה לפני החתימה על הסכם הרכישה.

ליקויים שניתן לתקן וירידת ערך – מה חשוב לדעת?

לרוב, כל עוד אכן יהיה ניתן לתקן את הליקוי שאותר, הרי שהסיכוי לירידת ערך הנכס אינו גבוה. עם זאת, ישנם מקרים בהם מאותרים כשלים שונים (לדוגמה: ליקוי ברמת האיטום) שבהחלט ניתן לתקנם, אך הם עדיין פוגעים בערך הנכס. הסיבה לכך היא סימן השאלה סביב יעילות התיקון, והאם הוא אכן יפתור את בעיית השורש המציפה את הסימפטום – במקרה הזה, רטיבויות ועובשים.

ייעוץ טלפוני



    דילוג לתוכן