שאלות חשובות לפני הזמנת בדיקת בדק בית

שאלות חשובות לפני הזמנת בדיקת בדק בית

לפני המעבר אל הדירה החדשה, אתם ככל הנראה מוצפים בהתרגשות גדולה, ובצדק. לא בכל יום אתם עוברים דירה, כך שמעבר לכך שישנה התרגשות גדולה, אתם גם מעט מבולבלים באשר לכל מה שאתם צריכים לעשות או לא לעשות.

אז לצד ההשקעה בעיצוב הבית, תיאום שירותי אריזה והובלה והחלפת הכתובת, חשוב שתהיו ערים לדבר נוסף: בדיקת בדק בית. במידה ותרכשו מוצר חשמלי תקול, תוכלו לגשת אל החנות, להציג את החשבונית ולדרוש בהחלפתו במהרה. מנגד, כשאתם רוכשים בית ומגלים בו לאחר מכן כשלים – כאן העניין נהיה מעט סבוך יותר. בדיקת בדק בית מאפשרת לכם לקבל תמונה בהירה אודות טיב הנכס והליקויים והכשלים שנמצאים בו (או לא).

בדיקת בדק בית – מה בודקים ולמה צריך את זה?

כל מבנה צריך לעמוד בתקנים שונים, כך שהקבלן אמור להיצמד אל אותם התקנים. בפועל, שוב ושוב בדיקות בדק בית מגלות כשלים בנושאי הבניה, מערכות חשמל ומים וכיוצא בזה. את הבדיקה מבצע בעל מקצוע מיומן ומקצועי, שבודק כל פינה ופינה בבית – החל מאיכות האריחים ועד כמה הם ישרים, דרך איכות הצבע ועבודות הגימור ועד תקינות השקעים שבקירות.

שימו לב: מדובר על בדיקה קפדנית ויסודית שלא ניתן לבצע אותה עצמאית. לכן, חשוב מאד שלא תפסחו על הבדיקה ותבטיחו גם לעצמכם כי אתם עוברים אל הנכס שהובטח לכם! לפניכם, כל התשובות לכל השאלות החשובות ששואלים לפני ביצוע הבדיקה:

1."מתי צריך להזמין את בדיקת בדק בית?"

אחת השאלות הנפוצות ביותר (וגם החשובות ביותר) היא באשר לעיתוי הבדיקה: האם יש לבצע את הבדיקה לפני המעבר אל הדירה או לאחר שכבר עוברים? ניתן לחלק את התשובה ל-2:

  • כל עוד רכשתם דירה חדשה מקבלן, הבדיקה מבוצעת עם מסירת המפתח בתאריך היעד. עם זאת, חשוב לציין כי לעתים ישנם קבלנים שמאפשרים לדיירים ולצוות הבדיקה, לערוך אותה לפני קבלת המפתח.
  • המקרה השני הוא במידה ורכשתם דירה יד שנייה. במקרה זה חשוב מאד לבצע את הבדיקה לפני שאתם רוכשים את הדירה. אינכם יודעים מי עומד מולכם באמת, מהו טיב הנכס ואילו פרטים מעלימים מכם. בדיקת בדק בית תשקף בפניכם בבהירות את מצב הנכס.

2."קיבלנו את חוות הדעת. מה עושים עכשיו?"

בדיקת בדק הבית יכולה להסתיים ללא כל איתור כשלים או ליקויים, אך היא יכולה גם להסתיים בדו"ח שמופק עבורכם ובו מפורטים כל הכשלים השונים. לאחר חוות הדעת ההנדסית, אתם נדרשים להעביר אותה לקבלן. בכדי להבטיח כי חוות הדעת אכן מגיעה אל יעדה, מומלץ בהחלט לשלוח אותה בדואר רשום, עם ציון בקשתכם לבצע תיקונים לכל הכשלים שנמצאו.

3."חוות הדעת יכולה לשמש אותי בכותלי בית המשפט?

מבצע בדיקת בדק הבית מציין מפורשות על חוות הדעת כי הוא נטול אינטרס, וכי אין לו כל זיקה או עניין בנכס. חשוב להבין כי חוות הדעת הניתנת לכם בתום בדיקת בדק הבית, נחשבת כמתן עדות בבית המשפט. לכן, במידה ואתם מגיעים למחלוקת עם הקבלן באשר לתיקוני הליקויים, תוכלו לעשות בה שימוש בהמשך.

4."האם יש צורך לבצע בנכס בדיקות נוספות?"

ככלל, בדיקת בדק הבית אכן מספיקה. עם זאת, ישנם מקרים בהם ישנה דרישה לבצע בדיקות נוספות מצד בית המשפט. אפשרות נוספת לביצוע בדיקות נוספות היא בעת שיש צורך לבצע בדיקות מעבדה שונות בכדי לבסס חוות דעת מקיפה ומלאה יותר. לרוב, בדיקות שכאלו יהיו רלוונטיות בעת שיש צורך לבדוק נושאים כמו תכולת רטיבות, הבטון וכן הלאה.

ייעוץ טלפוני



    דילוג לתוכן